Over deze samenloop 

SamenLoop voor Hoop is een evenement speciaal voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, is er een braderie, zijn er activiteiten voor de kinderen en natuurlijk vinden de verschillende ceremonies plaats. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

 

 

Ceremonies

De Openingsronde met survivors
Mensen met kanker of die kanker overwonnen hebben, openen het evenement door de eerste ronde over het parcours te lopen. Heb jij kanker of ben je een van de gelukkigen die kanker heeft overwonnen? Geef je dan nu op en loop mee!

De Kaarsenceremonie
Wanneer de avond valt, verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.

De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

De KinderLoop voor basisschool leerlingen
Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop voor basisschool leerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.